Home
Over mij
Behandelingsspectrum
Therapie uitleg
Tariven
Ayurveda massage
Gezondheidstips
Interessante links
Spreekuren
Contact
Sitemap
Gastenboek
Slideshow

 

Ayurveda massage of behandeling wat houd het in ?

In Ayurveda word niet alleen over oliemassage gesproken, maar ook over oliebehandelingen. Snehana ( tederheid) kan inwendig of uitwendig toegepast worden. Inwendig gaat het over het innemen van  bijvoorbeeld medicinale ghee of olie- maar alleen in kleine hoeveelheiden. Uitwendig Snehana richt zich op het toedienen van ghee of olie via de huid.

Massage vormt een uitstekende methode om olie op het lichaam aan te brengen omdat met de handbeweging nog een toegevoegde waarde ontstaat. Massage is een fantastische methode om de gezondheid te bewaren en evtl. een onbalans te corrigeren. Ons huid is de plaats van de tastzin, gevoelig en prikkelbaar en toch ons bescherming tegen de buitenwereld.

Ayurveda massages hebben volgende werking:

·       verjongend voor lichaam en geest
versterkende werking op de Dhatu's( lichaamsweefsel)

·       geeft een goede kleur aan de huid

·       verhoogd het immuunsysteem

·       voert  fysieke vermoeidheid af

·       vermindert slapeloosheid

.       vermindert chronische of acute pijn

·       Contra-indicaties- dus beter geen massage   bij:

·       acute koorts

·       ernstige spijsverteringsproblemen

·       Direct na gebruik van purgerende of laxerende middelen

·       sterk verhoogd Kapha dosha en afwijkingen in relatie met Kapha

·       Bij ontstekingen

·       Bij acuut kanker

Abhyanga

Is een oliemassage van hoofd tot voeten. Het kruidenolie word op lichaamstemperatuur verwarmd en met een zachte of krachtige massage in gewerkt. Het  kruidenolie is toegepast aan de klacht of het doel van deze behandeling.

Deze kruidenoliën werken direct over de huid , het vetweefsel, het bindweefsel, het spierweefsel en het bloed.

Omdat de oliën na enige tijd ook in het bloed komen werken deze tevens in op de longen, de dikke darm, en andere organen. Via de huid worden daarnaast ook het perifere -en centrale zenuwstelsel  beïnvloed.

Essentiel bij de behandeling van vrijwel alle aandoeningen is het lichaam te ontdoen van schadelijke stoffen. Oliemassage is uitstekend geschikt om toxische(giftige) stoffen die in het lichaamsweefsel opgeslagen zijn kunnen, los te maken en af te voeren. Zowel de kruiden als de massage stimuleren de doorbloeding en de uitscheiding zodat toxinen via de huid en de uitscheidingsorganen het lichaam kunnen verlaten.

Ayurvedische kruiden oliën bevorderen de natuurlijke proces van zuivering en zorgen zo ervoor dat ons lichaam de storingen kan verwijderen  en het immuunsysteem word versterkt en beschermt.

Ayurvedische Massage van 1,5 uur voor de volledige lichaam geef ik voor Ladies only !!!!!

Upanahasveda

Deze behandeling werkt ontspannend en verstevigend op lichaam en geest.  De  reinigende en opbouwende  effect bij deze behandeling houd meerdere stappen in om een helend resultaat te bereiken. Het Lepa- kruidenmengsel voor te zweten zorgt  voor het uitstromen van giftstoffen uit alle weefsel lagen. Diepgaande warmte ontspand uw  lichaam en geest . Na het zweten word uw lichaam zachtjes afgewassen met warm water en  erna  word een Ayurvedische  rug massage  gegeven met toegepaste warme kruidenolie.

Mensen met huidklachten zoals psoriasis, acne, eczemen, of ontstekingen van huid en weefsel kunnen hierbij heel veel baat hebben.

Klachten zoals reuma, jicht en artrose of artritis worden verlicht en de pijn vermindert of verwijdert.

Om een goed resultaat te bereiken is het belangrijk md. 4 behandelingen op korte afstand te plannen. Advies voor thuis hoort erbij voor evtl. aangepaste voeding of gedrag. 

Tracking-ID UA-44437075-1