Home
Over mij
Behandelingsspectrum
Therapie uitleg
Magneetacupunctuur
Tariven
Ayurveda massage
Gezondheidstips
Interessante links
Spreekuren
Contact
Sitemap
Gastenboek
Slideshow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.  

 

 

 KRUIDENGENEESKUNDE

Wat houd Kruidengeneeskunde in?

Kruidengeneeskunde is een van de oudste geneeswijzen van ons wereld. Elk Volk heeft  jaarduizend ervaringen met  de genezende kracht van planten.

Kruiden en specerijen zijn uit ons dagelijkse gebruik  niet weg te denken en laat ons denken aan de reguliere medicijnen,  basis van de meeste ontwikkelingen van medicamenten zijn bestanddelen van kruiden. Digitalis  bij voorbeeld,  gewonnen vanuit de  Digitalis,  en bijna elk dag gebruiken wij kruiden zowel in gedroogde als ook verse vorm in de keuken. Peterselie, Bieslook, Tijm, Rozemarijn en zo voort.

Maar al deze kruiden hebben niet alleen de kracht ons eten smakelijk te maken, nee bovendien   hebben zij onder andere ook nog genezende stoffen  die ons lichaam helpen het evenwicht van de lichaam sappen weer te herstellen en daarmee te waarborgen dat wij bij niet ernstige ziekten op natuurlijke manier het lichaam kunnen helpen gezond te blijven of te worden.

Zeker wij komen aan de reguliere geneeskunde niet voorbij. Ernstige aandoeningen hebben behoefde aan Specialiste en speciale medicatie.

Daarom als de reguliere geneeskunde eindigt, begint de alternatieve Geneeskunde of Natuurgeneeskunde.

 Er zijn grote hoeveelheiden kruiden die voor bijna elke kwaal  een oplossing te bieden hebben.

Allergieën, chronische ziektes, reuma, jicht, hoofdpijn, spier – en gewrichtspijn, maag – en darm klachten, korts, grip, verkoudheid, tandpijn en noem maar op, wat er ook aan  aandoeningen is, er is een kruid tegen gewassen of voor.  Zowel fysisch als psychisch kunnen oplossingen worden gevonden met de  geneeskracht van de natuur.

En steeds meer mensen  zijn op zoek na  natuurlijke behandelwijzen, zonder gevaarlijke bijwerkingen, maar ook hier is het noodzakelijk professionele advies te verkrijgen, en niet op eigen risico gaan uitproberen  kruiden te gebruiken.

Ook gewone kruiden kunnen bijwerkingen hebben in combinatie met medicaties van uw huisarts of specialiste, met bepaalde aandoeningen waar bepaalde kruiden het effect kunnen  versterken    .

Er zijn contra-indicaties waar je een bepaald kruid niet mag gebruiken, en  u moet weten hoeveel mag ik ervan gebruiken en hoe vaak of hoe lang.

Daarvoor zijn  opgeleide vakbekwame  kruidengeneeskundige  zo als ik  te consulteren.

Hier vind je advies en behandelmogelijkheden op professionele basis toegepast op u klachten.

Maar maak geen afspraak als u niet eerst bij uw huisarts bent gewest want  een verwijskaart van uw arts maakt de behandeling complex omdat er een diagnose is gesteld en u huisarts akkoord gaat met een natuurgeneeskundige behandeling zo steunt u de contact tussen de natuurgeneeskundige en uw behandelende arts  om het beste resultaat voor uzelf te bereiken.

                        

  1.  MED. MASSAGETHERAPIE                   

                          

 

  

 Klassieke medische massage  is vandaag een van de bekendste massagevormen  met  heel veel toepassingen.

Als indicaties voor de klassieke massage  worden bijvoorbeeld genoemd:

Overmatige spierspanning,  verklevingen van spieren en pezen,  ziektes van het bewegingsapparaat, wk-syndromen, maar ook posttraumatische veranderingen of   psychosomatische aandoeningen na een trauma of zware levensfase.

Door reflexbogen kunnen ziektes van de organen in de huid of via de spieren zichtbaar worden. Verder word de klassieke massage toegepast bij neurologische ziekte beelden, in het bijzonder bijl paresen ( verlamming) , spastische aandoeningen of neuralgieën en sensibiliteitsstoornissen.

Daarnaast wordt massage toegepast bij  stress  gerelateerde  aandoeningen, die hoofdzakelijk in het hart en de bloedsomloop tot uitdrukking komen.

De werking van de klassieke massage is veelvoudig.

In het bereik van de microcirculatie komt het tot een verbetering van de bloedcirculatie in het bloedsomloop, vooral in het gebied van de onderste extremiteiten.

Het myocardiale  vermogen van het sufficiënte hart wordt  aangestuurd door het leeg maken van de bloeddepots. Bedoeling is een  vergroting van de slag en het minutenvolume van het gecompenseerde hart bij bradycardie tendens. Een chemische werking word bevorderd door het vrijmaken van toxische ( giftige) stoffen die opgeslagen zijn in ons lichaam door medikatmenten, leefstijl, voeding, alcohool, emoties en zo voort.
   
Ook een endocriene werking, door inwerking op de hypofyse en andere  endocriene klieren is mogelijk. Massage werkt vagotoon en verbetert  bloeddruk, pols, ademhaling en slaap.

Op psychisch gebied word een ontspanning van het zenuwstelsel en de spieren en pezen bereikt.

 
Contra-indicaties
Algemeen staat vast dat acute ontstekingen een absolute contra-indicatie voor massage zijn.
 
Maar ook koorts, ziekte van de bloedvaten ( varicositis) of huidziektes, als ook acuut traumatische  verwondingen vanwege het drukken op het verwonde gebied ( spieren of botten), zijn contra-indicaties.

Voor de massage maken wij een verschil tussen volledig lichaamsmassage en deelmassages.


Volledige lichaamsmassage word minder toegepast bij het therapeutisch werken.  Uitzondering hierop vormt massage bij psychosomatische klachten.

Deel massages zijn veel voorkomend en worden op de volgende lichaam gebieden toegepast:

Benen, rug (liggend en met ontkleed bovenlichaam), armen, borst, buik en  gezicht.
Elke masseur heeft zijn eigen stijl van massage en beslist zelf hoe groot het te behandelende oppervlakte moet zijn. Alle  noodzakelijke gebieden bij de behandeling worden dan ook meegenomen.  

Hiervoor is het soms wel noodzakelijk dat de patiënt eerst contact heeft gemaakt met de huisarts en een verwijskaart of recept met de gestelde diagnose  mee kan brengen.

Zo word een effectieve behandeling in combinatie met begeleidende maatregelen of therapieën het meest succesvol. Om dat te garanderen is een samenwerking met de behandelende dokter heel belangrijk.

Massage heeft het effect van ontspanning, geruststelling, en welbevinden, reduceert stresshormonen, verlaagt de bloeddruk en polsfrequentie ( ook bij hypertonie), vermindert de pijn en bevordert het proces van genezing.

Dit verhaal over massage zal  duidelijk maken dat de hernieuwde kennismaking  van de veelvoudige functie van het hormoon oxytocin een nieuw stralend licht werp op de nu nog vaak als oppervlakkig beschouwde werking van massage.


Resumé Massagetherapie heeft een stabiele en valide  psychologisch – endocrien onderbouwd effect en is niet alleen een wellnes behandeling.
Zij kan heel goed als ondersteunende, paramedische behandeling worden ingezet, zolang de therapie professioneel en door gedegen opgeleide massage therapeuten word gegeven.

                                           

 

Tracking-ID UA-44437075-1