Home
Over mij
Behandelingsspectrum
Gezondheidstips
Magnetacupunctuur
Interessante links
Spreekuren
Contact
Sitemap
Gastenboek
Slideshow

 

 

 

   Natuurlijke behandeling  bij knie pijn 

De knieën zijn een van de meest van de mens  gebruikte gewrichten , behalve de voeten, en  daardoor ook vaak van verschillend sterke   klachtvormen geraakt.

Andere oorzaken zijn verwondingen , traumatas ( door  vallen of ongeval ) zwaarlijvigheid of de ziekte van Osgood Schlatter ( mb. Schlatter) , chondropathien of artrotische veranderingen in het gewricht. Reuma , Jicht of Osteopathien en ontstekingen aan of onder de knieschijf ( Patella) zijn mogelijk. Overbelasting door de hele dag moeten staan of door te veel of te weinig sport.

Er zijn veel mogelijkheden om de pijn te bestrijden, maar belangrijk is altijd eerst te weten welk oorzaak de pijn heeft. Ook hier kunnen veel factoren een rol spelen niet alleen fysische  aspecten zijn te beschouwen maar ook psychische factoren kunnen knie pijn veroorzaken.

 Gelukkig zijn er toch ook  natuurlijke methodes om oorzaak en pijn  te kunnen bestrijden zo dat er een verlichting mag komen en de levenskwaliteit weer  beter word. 

Waarom zou u kiezen voor natuurlijke behandelingen  bij knie pijn??

Er zijn veel mogelijke pijnstillers verkrijgbaar en de juiste te kiezen is niet makkelijk met of zonder advies van de behandelende arts of specialiste, maar ook dan is er geen garantie voor der werking. De meesten Pijnstiller belasten zowel lever als ook nieren of kunnen bijwerkingen als misselijkheid of hoofdpijn hebben en op lange termijn zeker neveneffecten kunnen ontstaan.

Kiezen voor natuurlijke behandelwijzen sluit niet uit dat er wel een zoektocht begint om het juiste middel voor u specifieke pijn te vinden, maar  u lichaam geeft aan wat er goed is en wat niet en je loopt zeker geen grote neveneffecten op om het passende middel te opteren.

 Welke behandelingen op natuurlijke manier kunnen wij gebruiken? 

Als wij een ontsteking of ontstekingachtige knie pijn hebben  heeft ons lichaam in dat gebied gewoon een overlast van hitte misschien is het opgezwollen  Het element vuur  heeft de overhand en ons lichaam is uit de balans  . Te veel hitte vraagt alzo na afkoeling en dat is op verschillende manier mogelijk.

Koude behandeling……..

U kunt enige ijsblokjes uit de diepvries pakken in een plastic zakje vullen en met de vleeshamer even wat klein maken, neem dan  Arnica montana als tinctuur of crème en wrijf het bevallen gebied ermee in, pak dan een handdoekje of andere stof  en leg het over het knie of onder en leg de ijsblokjes erop, het been goed ondersteund hoog leggen en een droog handdoek over de pakking wikkelen  en laat dit zo 10 tot maximaal 15 minuten op het knie liggen . Niet langer om het weefsel en de zenuwen niet over te belasten door de koude .

Maar als je geen ijsblokjes heeft dan kun je ook koud water gebruiken vanuit de koelkast, je hoeft dan geen extra handdoek op het knie te pakken, je kunt een  doek nat maken in koud water met Arnica tinctuur  D2 of   ᶲ oer tinctuur  op 1l water zo 20 druppels  in het water geven, goed uitpersen en om het pijnlijke knie wikkelen, een  droog handdoek eroverheen en  10 min. laten koelen, weer het doekje terug in het koude water en de procedure nog zo 3 keer herhalen .

Warmtebehandeling

Een warmte behandeling voor het pijnlijke knie ga je gebruiken als er bij voorbeeld artrose is diagnosticeert of een overbelasting van het gewricht.

Gebruik dan een warm bad  of misschien een kersenpit kussen of gelkussen voor de magnetron, laat dit zo warm als verdraaglijk op het knie liggen, als je kamillebloemen , venkelzaad  en olijfolie of een ander vet olie thuis heeft kun je een paste maken van de ingrediënten,   venkelzaad even iets plat drukken  kamillebloemen erbij zo 2 eetl. Venkelzaad en  1 handvol kamillebloemen  met 20 ml olie door roeren  en de paste in een washandje of theefilter ( papier) of mousseline doek geven, op het knie of onder en het warme kersenpit kussen of gel kussen erop , 20 min. laten liggen en dan nog 10 min. na laten werken zonder  de pakking.

Dat is maar een mogelijkheid om thuis iets te kunnen doen, Als je in mijn praktijk komt dan doe ik dat natuurlijk voor je en je kunt thuis dan met het uitgekozen middel verder behandelen.

Natuurlijke behandelingen zijn natuurlijk ook niet altijd  de totale oplossing, ernstige ziektes behoren in de reguliere geneeskunde thuis , maar het ideale is de combinatie tussen regulier en natuurlijk, daarom altijd eerst na de huisarts en dan met de diagnose na een natuurgeneeskundig therapeut.

 Rust

Is natuurlijk een van de belangrijkste methodes om het knie te ontlasten en de knie pijn te verlichten, neem de druk of belasting van het knie en leg het hoog maar goed ondersteund in de knie holte , even een deken of kussen onder het gewricht zodat het niet door gaat hangen.  En gun je de rustige momenten da heeft je heel lichaam ook iets van. Ontspannen en kalm blijven  een goede therapie….

Massage

Masseer je pijnlijke knieën twee tot drie keer per dag met warme olijfolie als er geen ontsteking binnen is, je kunt ook een goed lavendelolie of teatree olie in het massageolie mengen, lavendel en theeboom werken ontstekingsremmend, antiseptisch en bevorderen de doorbloeding. Ook een olie met jeneverbessen of dennenboom kan helpen artrotische pijnen te verzachten’.
Het olie op een zachte manier inwrijven en goed laten intrekken.

Kruidenwikkels

Kruidenwikkels behoren tot de beste natuurlijke behandelingen om knie pijn te verlichten. Laat de wikkels weken in één van de onderstaande kruidenmengsels, bedek hiermee de pijnlijke knie en laat drogen.

Mosterdzaadolie en venkelzaad;

Appelazijn;

Jeneverbessen  en dennenboom olie of tinctuur

Arnica montana tinctuur of  zalven,

Verse pepermunt en melisseblaadjes

Berkenblad en berkenbast

 Voedingssupplementen

Er zijn een groot aantal van voedingssupplementen op de markt. Ik persoonlijk houd het meeste van ayurvedische preparaten die geschikt zijn voor langdurig gebruik  met een speciale samenstelling van kruiden .

Zoals:   Baladir Taila, Gandali Taila,Karpo Taila, Ostayur,Rumayu, verkrijgbar via  Internet alles4u, www.alles4u.eu

Glucosamiden helpen wel ook maar laat je dan goed adviseren door je huisarts of therapeut  er zijn ook nog andere homoeopathische middelen die een zeer goede werking hebben bij gewrichtspijn, artrose, of slijtage klachten.

Een Vitamin B complex  steunt altijd de natuurlijke  of homoepathische  middelen. Maar ook daarvoor  hal een goed therapeutisch advies want als je al medicaties voor iets anders heeft  kan het innemen van natuurlijke middelen wel neveneffecten hebben. Hal het akkoord van je huisarts als je een regelmatige medicatie heeft. Bij voorbeeld voor de bloeddruk, bloedverdunners etc.

Andere voedingssupplementen die mogelijk de moeite van het nemen waard zijn:

vitamine D ( belangrijk in de koude tijd als je meer binnen als buiten bent van de huisarts via bloedprikken laten testen of de Vitamine D spiegel goed is kan heel belangrijk zijn als je in een depressie zit of geheel lichamelijk niet goed in je vel zit……, vitamine E, vitamine B3, en lijnzaadolie.


Upanahasveda

Deze behandeling werkt ontspannend en verstevigend op lichaam en geest.  De  reinigende en opbouwende  effect bij deze behandeling houd meerdere stappen in om een helend resultaat te bereiken. Het Lepa- kruidenmengsel voor te zweten zorgt  voor het uitstromen van giftstoffen uit alle weefsel lagen. Diepgaande warmte ontspand uw  lichaam en geest . Na het zweten word uw lichaam zachtjes afgewassen met warm water en  erna  word een Ayurvedische  rug massage  gegeven met toegepaste warme kruidenolie.

Mensen met huidklachten zoals psoriasis, acne, eczemen, of ontstekingen van huid en weefsel kunnen hierbij heel veel baat hebben.

Klachten zoals reuma, jicht en artrose of artritis worden verlicht en de pijn vermindert of verwijdert.

Om een goed resultaat te bereiken is het belangrijk md. 4 behandelingen op korte afstand te plannen. Advies voor thuis hoort erbij voor evtl. aangepaste voeding of gedrag. 

Tracking-ID UA-44437075-1