Home
Over mij
Behandelingsspectrum
Gezondheidstips
Interessante links
Spreekuren
Contact
Sitemap
Gastenboek
Slideshow

 

                                          

 

                                                

Ik ben Jutta Ehrhorn, 57 jaar jong en bijna 38 jaar ben ik in het beroep als therapeute voor natuurlijke geneeswijzen bezig om mensen te helpen hun levenskwaliteit te bewaaren of terug te vinden.

Moeder van 3 fantastische kinderen ( 2 maiden en een zoon) die ik een hele tijd alleen heb mogen verzorgen en die tot nu ,elk op zijn/haar manier, een goede weg aan het lopen zijn.

Vrouw van Carlos mijn beste vriend en ondersteuner.........en vader van Marvin( 17 jaar) die u boven in het beeld kunt zien....

 Op dit momnet ben ik allrounder voor alle belangen van de familie zoals huishoud etc...) en mantelzorger voor mijn 88 jarige moeder.

En natuurlijk Baas van mijn praktijk.......  dus  Manager van deze constellatie.....

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik mogen leren........dat......

Een teveel aan stress vandaag een van de meest ziek makende factoren is, ons hersen raken gewoon overbelast door alle dagelijkse verplichtingen en dingen die nog moeten en noem maar op.

Ons levensstijl , ons verwachtingen en te voldoen aan de verwachtingen van buiten af brengen steeds meer belasting mee en ons natuurlijke balans word verstoort , dit heeft uitwerkingen op ons lichaam en geest . Uitgeput raken, geen energie meer kunnen opbouwen en houden, concentratiestoornissen, slapeloosheid , onverklaarbare lichaamspijn, maagzweren, gal en lever klachten en zo voort ,  kunnen komen vanuit precies deze factor stress…

Wij weten het allemaal en toch gaan wij met dit probleem niet bewust om, ons constitutie zorgt ervoor dat wij niet over de drempel heen komen om er iets te veranderen en soms denken wij gewoon te veel en doen het niet omdat………..heel veel smoesjes, ik erken zij allemaal, die ervoor zorgen dat er geen tijd is voor u zelf…….maar eerlijk is dat echt zo? Als u geen tijd meer over hebt voor u zelf , wie heeft die dan  wel en wie gaat dan op u opletten als u dat niet zelf gaat doen?

Als niet nu wanneer dan?? Het roffelt als heel lang in uw lichaam, ja en  paracetamolletjes lossen het voor enkele uren wel even op, ga maar door want het moet even, en dat moet even ook nog ,maar dat kunt u ook niet laten liggen  want……. En dan over een paar jaren hebt u de status van Burn out bereikt en bent misschien maar net 30 of 35 jaar oud….of hebt maar door geduwd tot je 50igste en erboven…… u bent een kanjer ….zeker….. maar hoe lang houd u dat nog vol ?  Ik heb het mee gemaakt even zo als u …….. geen rust maar doorwerken, komt goed niet over nadenken, niet bewust zijn van mijn lichaam, compenseren maar met een ongezonde leefstijl, geen tijd voor leuke dingen, angst niet te kunnen presteren en financieel de spiraal na onder te trekken…… angst, gedreven maar geen energie meer om dit verhaal te stoppen……… en dan kwam ik erachter wat er miss gaat met mij door ervaren ….. een pijnlijke leer ….. diep verstorend, maar de weg na beter…… een lange weg en daarom mijn passie in mijn werk om u ervoor te bewaren……….. u zelf te verliezen. Dat kan niet , hoe kan ik mij zelf verliezen….. ik weet toch waar ik ben….. ik zie mezelf toch in de spiegel….. de kwestie is toch wie ziet u in de spiegel ….. die, die u bent of die, die u moet zijn…..of die, die u wilt zijn …. ?  

 Geef uw zelf de ruimte om bewust om te gaan met u leven, het is er  maar een keer, dus doe er iets mee,  neem u zelf belangrijk laat u gezondheid niet achter. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning helpt u het evenwicht te houden, helpt het evenwicht weer terug te vinden , uw levenskwaliteit te verbeteren en in stand te houden. 1 tot 2 keer per maand 2 uurtjes voor uzelf pakken en u overgeven aan ontspande behandelingen, zachtheid ervaren en uw lichaam weer eens voelen , heilzame kruiden oliën hun werk laten doen en even wat rust en verzorging genieten …….. is dat nu echt te veel tijd voor u?   U bent de “ manager” van jou familie, bureau of wat den ook , plan het in maak er een vaste termijn van en binnen korte tijd voelt u  gewoon het verschil …. Ook en vooral als het begint te roffelen in u lichaam………

Laat u inspireren en verleiden deze uitdaging aan te gaan,  graag help ik u erbij met mijn ervaring en mogelijkheden een bij u  passende behandeling te kiezen . Nee zeker niet kosteloos, het is een investering in u leven…….. niemand werkt alleen voor de lol… ik dus ook niet……..

Samen kijken welk constitutie achter u staat en waar mogelijkheden voor verandering liggen, gewoontes , gedrag en leefstijl….. of gewoon even genieten…. Alles kan , niets moet…….maar mag….. . en daar werk ik ook nog aan.....

Een gedeelte van mijn werk leven.....

Als leidinggevende van de afdeeling fysiotherapie in een ziekenhuis voor psychosomatiek en psychiatrie heb ik heel veel ervaring op kunnen doen om de wegen van pijn te begrijpen. De leer van de 5 elementen is er een groote kans voor en de basis van de ayurvedische leer. 

Over mij zelf....

Leergierig , vriendelijk en enthousiast zijn sterke punten van mijn persoonlijkheid, empathie en doorzettingsvermogen evenzo.

Mijn opleidingen zijn gedegen en uitgebreid en ik leer steeds nieuwe mogelijkheden kennen om de oorzaak van pijn te kunnen herkennen en bij de wortel te pakken.

 De mens staat voor mij nog steeds centraal en ik werk met Lijf en Ziel voor het doel mensen te kunnen helpen hun klachten te verminderen of gezond te blijven.

Spannend vind ik hoe met natuurlijke therapien en middelen de mogelijkheid is geboden om individueel de behandeling aan te passen zonder schadelijke invloed te neemen en zo de mens weer in balans te brengen.

Waar mijn mogelijkheden eindigen werken  professionele collegas verder, zowel in de reguliere geneeskunde als ook op paramedisch of psychisch gebied. 

 De hele mens met lijf & ziel in balans  

In mijn therapeutisch werk gaat het voor al erom met individuele oplossingen voor uw gezondheid en uw persoonlijk welbevinden te zorgen. 

Moderne en oude behandelmethodes omgezet in een keurige behandelplan voor individuele toepassingen, zijn bij mij van zelf sprekend. Afgerond wordt mijn profiel door mijn jaren lange ervaring en een kring van patienten die hun levenskwaliteit terug hebben gevonden.

 

 Mijn opleiding tot  Ayurveda Massagetherpeut  heb ik ondergaan bij de Hoge school voor Ayurveda in Wijchen.

Verschillende  traditionele, ayurvedische behandelingen vind ik een belanrijk therapievorm voor iedereen die bewust zijn gezondheid wil bewaren en ziektes wil voorkomen.

 

 

 

Tracking-ID UA-44437075-1